"One of the guy's" 
De samenwerking met het (scrum) team is voor mij het belangrijkste wat er is. Ik wil iedereen persoonlijk leren kennen en steek daar mijn tijd in. Ik sta altijd klaar voor de teamleden. Ik doe daarom ook graag een biertje, lunch of hapje eten met het team.

Ik vier graag de successen met het team. Ik vind het erg belangrijk omdat het een goede en positieve energie boost geeft aan het team. Het succes vieren staat hoog op mijn lijst. 

Met mijn technische achtergrond fungeer ik vaak ook als Product owner die samen met het team nadenkt over de specs en de User Stories. Door bij het team steeds na te vragen of we op de goede weg zitten (sprint doel) kan ik ze goed blijven uitdagen. 

Ook digitaal zorg ik voor een fijne werkomgeving. Alle Scrum Events gaan via video call (Slack, Jitsi of MS teams) , Miro voor de Retrospectives en JIRA board voor de sprint planningen.

JIRA Guru
Ik weet echt alles van JIRA. Ik kan de board geconfigureren en geef training aan collega's hoe ze JIRA goed kunnen inzetten en opmaken. 

Retrospectives gaan via Miro. Start van de retro is altijd met een buckfase of Happyiness Index. Ik bekijk bij iedere sprint waar ik zie dat er behoefte is vanuit het team of van wat ik zie om te evalueren. Hier baseer ik de oefeningen op. Iedere retrospective heeft een einde om alles goed af te sluiten.

Op locatie zorg ik voor eigen ruimte voor het team. Ruimte om te werken aan het team en werkproces. Voor 90% zeker uit Scrum Events, voor 10% uit gezelligheid of eigen bedachte activiteiten. De Buckfase (zelf bedacht) geeft ieder teamlid aan bij iedere Daily scrum hoe hij/zij er voor staat. "Heb ik er zin in vandaag" of "laat mij maar even met rust, vanmiddag weer gezelliger".

Mijn trouwe vriend ELMO gaat altijd mee :)! 

Als het team behoefte heeft aan een workshop of ik zie dat het belangrijk is om het team een workshop te geven dan zorg ik voor een workshop. Dit gaat altijd samen met mijn (Agile) Teamcoach ervaring.